Jamila Woods: ZORA

Chicagolaisen laulaja, opettaja, aktivisti, runoilija Jamila Woodsin tulevan kakkosalbumin ensimmäinen maistiainen on sen verran sielukas ja vakuuttava, että voimme suoraan hehkuttaa Päivän Biisinä kuultavan ZORAn olevan alkuvuoden parhaita soul/r&b-kappaleita.

Woods on nimennyt kaikki tulevan, 10. maaliskuuta julkaistavan, LEGACY! LEGACY! -albuminsa kappaleet merkittävien amerikkalaisten ruskeiden ja tummien kirjaillisuuden, kuvataiteen ja musiikin ikoneiden mukaan. Kappaleissaan Woods syventyy opettamaan, kuinka nämä artistit rikkoivat yhteiskunnan heille asettamia raameja ja muuttivat kukin maailmaa. BETTY, MILES, EARTHA, FRIDA, MUDDY, BASQUIAT, OCTAVIA, SONIA, GIOVANNI…

Ensimmäisenä Woods kertoo afro-amerikkalaisen kulttuurin merkittävästä folkloristista ja kirjailijasta Zora Neale-Hurstonista, joka oli muun muassa yksi Harlemin renessanssin keskeisimpiä hahmoja. Vuonna 1960 yksinäisenä ja unohdettuna kuolleen Woodsin tuotanto löydettiin 1970-luvulla uudestaan.

Jamila Woodsin tulevasta levystä saattaa hyvinkin tulla yksi koko vuoden merkittävimmistä soul-levyistä.


Seuraa ja kuuntele joka päivä päivittyvää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.