Apparat: Dawan

Photo: Phil Sharp

Vuoden 2019 ehkäpä ensimmäinen merkittävä elektronisen musiikin helmi tulee legendaariselle Mute-levy-yhtiölle levyttävältä saksalaiselta kulttinerolta Apparatilta. Dawan on vakuuttava ensimmäinen maistiainen tulevalta LP5-levyltä, joka on tämän mainion neron ensimmäinen pitkäsoitto sitten vuoden 2013 Krieg und Frieden (Music for Theatre) -levyn.

Dawan seilaa mukavan rauhallisesti 90-luvun ambient-maisemista sielukkaasti aina 2000-luvun mestareiden liigaan, ikään kuin tokaisten Apparatin, eli Sascha Ringin, olevansa yhä yksi vakavamman elektronisen musiikin visionääreistä, niin täydelliseltä Dawan kuulostaa.

Tulevan albumin nimi LP5 viittaa Apparatin ja Modeselektorin yhteisen Moderatin-projektin albumeihin I ja II. Tulevasta albumista saattaa hyvinkin tulla yksi vuoden merkittävimpiä elektronisen musiikin levyjä.


Kuuntele Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.