Håkan Hellström: Mitt hjärtä är ett jordskred

Ruotsin laulaja-lauluntekijänero Håkan Hellström julkaisi tänään suhteellisen lyhyellä varoitusajalla uuden, kauniin ja tunnelmallisesti orkestroidun Illusioner-levyn, joka tullee monessa taloudessa olemaan joulunajan kuunnelluin levy.

Ensimmäinen maistianen levyltä julkaistiin tasan kaksi viikkoa sitten, Päivän biisinäkin kuultu Vänta tills våren on hienon levyn rempseimpiä kappaleita. Illusioner on kokonaisuudessaan erinomainen, ellei jopa täydellinen levy. Albumin toiseksi Päivän biisiksi valikoitui tämä vastustamattomasti halaava Mitt hjärta är ett jordskred (sydämeni on maanvyörymä), joka tuo ehkä parhailleen esille Håkan Hellströmin ja levyn tuottaja Björn Olssonin vuosia jatkuneen yhteistyön nerouden ja pienen vinksahtaneisuuden; kappale on alkujaan yksi Björn Olssonin vihellysinstrumentaalituotannon (tutustu tähän) helmistä Vissling i D. Ohlsson ja Hellström ovat maailman parhaita lainailemaan ja varastamaan itseltään, toisiltaan, kavereiltaan ja muilta sekä tietenkin myös coveroimaan tyylillä. Illusionerilla kuullaan vaikuttava versio Joni Mitchellin Klassikosta Both Sides Now, joka kääntyy ruotsiksi Båda sidor nu (Hellström coveroi kappaleen alunperin muutama vuosi sitten singlen b-puoleksi).

Nerokasta, vuodesta toiseen.