Earl Sweatshirt: The Mint (feat. Navy Blue)

Earl Sweatshirt julkaisi kolmannen albuminsa Some Rap Songs reilu viikko sitten, albumi saattaa hyvinkin olla jenkkiräppärin hienoin ja ainakin se tuo rennon laahustavan ja paksun usvaisaisen tuulahduksen hutturäpin keskelle.

Pariminuuttisia fiilistelybiisejä täynnä oleva levy on sellainen klassinen jumituslätty, jota saattaa huomaamattaan kuunnella tunteja ja tunteja putkeen. Madlib/Jay Dilla -tyylisiä sampleja ja biittejä vaativaan makuun ja Earl Sweatshirtin slacker-räppäystä, ah!

Levyllä Sweatshirt muistaa tammikuussa kuollutta isäänsä, eteläafrikkalaista runoilijaa ja aktivistia Keorapetse Kgositsilea, jota kuullaan levyllä yhdessä Seeatshirtin äidin, oikeusprofessori Cheryl Harrisin kanssa. Sweatshirtin setäkin kuoli tammikuussa, hän taas oli jazz-legenda Hugh Masekela, jota myös kuullaan albumilla.

Päivän biisinä levyltä kuullaan letkeä The Mint, jolla vierailee bronxilaisräppäri Navy Blue. The Mint ei ole mikään varsinainen hittiräp-anthem, vaan juuri yhtä hitaasti rullaava helmi kuin koko tyylikäs albumikin.