Steve Gunn: Stonehurts Cowboy

Photo: Clay Benskin

Vakuuttavan sielukas, kylmiä väreitä tuova ja riisutun kaunis maistiainen amerikkalaisen laulaja-lauluntekijä Steve Gunnin tammikuun 18. päivä julkaistavalta The Unseen in Between -levyltä. Levyllä maineikkaalle Matador-levy-yhtiölle levyttävä Gunn purkaa kaihoisasti tuntojaan pari vuotta sitten menehtyneestä isästään.

Päivän biisinä kuultavan Stonehurts Cowboyn kerrotaan olevan tulevan levyn keskeisin teos. Tunteellisessa kappaleessa ovat tarinan lisäksi pääosassa Gunnin ääni, akustinen kitara sekä Bob Dylanin pitkäaikaisimman luottomiehen, Dylanin musiikilliseksi johtajaksikin laajasti tituleerattu, Tony Garnier lempeine bassoineen. Garnier soittaa Gunnin taustalla useilla muillakin albumin kappaleilla.

Pitkään omaa uraansakin tehneelle Steve Gunnille voi näin tyylikkään ja vakuuttavan folk-tunnelmoinnin myötä luvata menestyksekästä vuotta 2019. The Unseen in Between saattaa olla muun muassa Kurt Vilen yhtyeen kitaristina soittaneen Gunnin uran tärkein levy.