Vasas Flora och Fauna: Rin Tin Tin

Täydellisyyttä hipova ruotsinkielinen versio Leevi & The Leavings -klassikosta Rin Tin Tin, tekijänä ihana ja varsinkin Ruotsissa kovaa kulttimainetta nauttiva Vasas Flora och Fauna.

Vaasassa juurensa kasvattanut, Ruotsissa perustettu ja omalla vinskahtaneella tavallaan suomenruotsalaisuutta, folkia ja indiepopia yhdistävän yhtyeen Leevi-coverissa loksahtaa monta palasta mainiosti yhteen. Kitaristi-laulaja Mattias Björkas vaikutti aikaisemmin Cats On Fire -yhtyeessä, joka oli viime vuosikymmenellä ehdottomasti Suomen parhaita indie-yhtyeitä, jonka julkifaneihin kuului mm. Orange Juice -legenda Edwyn Collins ja Belle & Sebastianin Stuart Murdoch. Cats On Fire kuulostikin kulta-aikanaan siltä, kuin The Smiths, Orange Juice, Belle & Sebastian soittaisi Leevi & The Leavingsiä. Levyttipä Cats On Fire tovin Johanna Kustannuksellekin, joka tietenkin oli Leevienkin koti.

Ympyrä siis tietyllä tavalla nyt sulkeutuu, en tiedä onko Cats On Fire kokonaan telakalla, mutta kelpaa tämä näinkin. Rin Tin Tinin lisäksi Vasas Flora och Faunan Leevi-singleltä löytyy myös mainio Tina Kärkisen laulama Laura Jenna Ellinoora Alexandra Camilla Jurvanen.

 

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.