Tom Waits & Marc Ribot: Bella Ciao (Goodbye Beautiful)

Maestro Tom Waitsin tähdittämä Bella Ciao (Goodbye Beautiful) on ensimmäinen maistiainen suurena visionäärinä tunnetun kitaristi/säveltäjä Marc Ribotin protestilaululevyltä Songs of Resistance 1942-2018.

Bella Ciao on vanha italialainen antifasistinen folk-balladi, joka Ribotin ja Waitsin käsittelyssä kuulostaa yhä surullisen ajankohtaiselta. Jotta kuulijalle ei kävisi epäselväksi vanhan protestilaulun ajankohtaisuus, muistuttaa Jem Cohenin Trumpin vastaisissa mielenosoituksissa kuvattu video aiheen tärkeydestä.

One fine morning I woke up early and found a fascist at my door.

Tulevana perjantaina 15.9. julkaistavalla Songs of Resistance 1942-2018 -levyllä vierailee Waitsin lisäksi mm. Steve Earle, Meshell Ndegeocello, Justin Vivian Bond, Fay Victor ja Sam Amidon.