Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana: Ootsä valmis

Valveutuneiden setäräppäreiden tyylikäs ruummillistuma Ricky-Tick Band & Julkinen sana tuuttaa taas. Ootsä valmis on ensimmäinen sinkkulohkaisu 28. syyskuuta julkaistavalta Pidä valot päällä –pitkäsoitolta.

Tässä kombossa on paljon rakastettavaa ja ihanasti monella mittarilla ei mitään katu-uskottavaa. Valtteri Pöyhösen johtama Ricky-Tick Big Band on yksi viime vuosikymmenellä nousseen suomijatsin uuden tulemisen turvallisia ruummiillistumia, räppärit Paleface, Tommy Lindgren ja Redrama jokainen keski-ikäistyneitä oman alansa veteraaneja, tuttuja ja turvallisia. RTBB & JS:stä hienon tekee juuri se, että koko ryhmä on rehellisesti juuri oma itsensä, eikä yritä olla sen viileempi kuin onkaan. Bändi tuuttaa kuin Ultra Bra soundtrackeimmillään, Paleface tuo mukanaan vasenta laitaa, Tommy Lindgren tv:stä tutulla rekisterillään Don Johnson Big Band -turvaa ja Redrama muistuttaa maailmanluokan naasalillaan ja rytmityksellään, että hän räppää parhaimmillaan ihan omassa luokassaan.

”Rajuimmillaan” bändi on kun Lindgren aloittaa: ”Ja mä oon vitun Hjallis, kerro mitä sä tarviit”. Rajuus ja katu-uskottavuus ei ole, eikä pidäkään olla ryhmän juttu, musa tehdään pieteetillä salonkikelpoiseksi ja riimeissä muistutellaan siitä, että salonkikelpoisenakin voidaan puhua politiikkaa ja miettiä maailman menoa vähän laajemmalti ja silti välillä keskittyä vain omaan elämäänsä.

Bändikuvassa Redrama näyttää muuten ihan Olli Lindholmilta ja se on vitun siistiä sekin.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.