The Lemon Twigs: If You Give Enough

maxresdefault.jpg

Nyt on täydellinen sunnuntaibiisi; ota iso ripaus 60-lukuista barokkipoppia ála Left Banke, reilu annos Rufus Wainwrightia versioimassa Judy Garlandiasattumalta mukaan jostain kaapin perukoilta myös 90-luvun ruotsalaista parhautta ála Eggstone, vähän Big Star -neroutta studioon (Jody Stephens), paljon luottoa omaan nuoreen visionääriseen tekemiseensä ja tunne vielä pop-musiikin syventävä historia läpikotaisesti. Lopuksi levytä yhdelle maailman parhaista indie-levy-yhtiöistä, 4AD:lle (Pixies, The National, Cocteau Twins, Grimes, St. Vincent, Stereolab…). Helppoa kun sen osaa, tosin tämän taitaa osata tällä hetkellä vain yksi yhtye maailmassa: The Lemon Twigs.

Amerikkalaisten veljesten Brian ja Michael D’Addarion luotsaama yhtye julkaisi ylistetyn debyyttialbuminsa Do Hollywood vuonna 2016. Debyytti ansaitsi bändille ansaittua huomiota, lukuisten fanien joukosta mm. Elton John ja Zombiesin ukot hehkuttivat tätä uniikkia, retrosoundista, nerobändiä huolella.

Viime viikolla The Lemon Twigs ilmoitti julkaisevansa odotetun kakkosalbuminsa Back to School elokuun 24. päivä. Kakkosalbumin on ilmoitettu olevan musikaali (wow!) ja esimakuna siitä julkaistiin tämä aivan mieletön If You Give Enough, täydellisyyttä hipova biisi. Go To School -musikaali kertoo tarinan Shane-simpanssista, jota on kasvatettu kuin ihmislasta. Levyllä Shanen ihmisäitiä esittää veljesten äiti Susan Hall ja isää Todd Rundgren (!). Big Star -legenda Jody Stephens ja veljesten isukki Ronnie D’Arradio vierailevat myös levyllä.

The Lemon Twigs kiertää maailmaa Arctic Monkeysin lämppärinä ja sitä myöten saapuu keikoille myös skandinaviaan elokuussa, harmittavast Flow jää jostain syystä väliin – mutta Flow’n sisarfestivaaleilla Way Out Westissä ja Øyassa bändi on nähtävissä livenä.

 

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.