Pakollinen oppimäärä: Jack White

Jack-White-Approved-Press-Photo-2-by-David-James-Swanson

Jack Whiten uuden Boarding House Reach -levyn julkaisun kunniaksi Päivän biisit aloittaa uuden Pakollinen oppimäärä -osion, jossa teemme vähän analyyttisemman matkan artistin soundin ytimeen soittolistojen ja pienen tarinan kautta. Kavereiden kesken kutsumme tätä osiota ”vantaalaiseksi Rock N Roll High Schooliksi”.

Tähän Jack Whiten osioon kaivoimme hieman arkistojen aarteita, haastattelin Jack Whitea vuonna 2003 parisen kuukautta ennen Elephant -levyn julkaisua, haastattelusta julkaistiin muutama rivi Nöjesguiden-lehden levyarvioiden vieressä, mutta ei näitä meidän turinoita kukaan ikinä ole kuullut. Voin joskus leikellä lisääkin tota haastattelua, mutta nyt leikkasin julki kohdan, jossa Jack White kertoo siitä, kuinka salakuljetti ihmisen pääkallon Jenkkilään.

Haastattelupätkän jälkeen on tarjolla 20 biisin katsaus Jack Whiten tuotantoon soittolistan muodossa. Soittolistalta löytyy White Stripesia, soolomateriaalia, biisi Racounters-projektilta ja pakollinen The Hentchmen -biisi, The Hentchmen oli detroitilainen garage rock -bändi, jota minä ja varmasti Jack Whitekin diggaili junnuna, Jack Whitella kävi sellainen tsägä, että hän sitten liittyi myös bändin jäseneksi myöhemmin, mä vaan väänsin himassa.

Nauttikaa, tässä linkki Apple Music -soittolistaan, jos joku huomaa yhden pienen eron Spotify-soittolistaan, niin lupaan tarjota joskus bissen. Ei muuta kuin meilillä vastaukset mulle gmail.com.

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.