A.A.L. (Against All Logic): I Never Dream

nicholas-jaar-1-sonar-bcn-2017

Newyorkilainen Nicolas Jaar nousi musiikkimaailman tietoisuuteen vuoden 2011 debyyttialbumillaan Space Is only Noise, levy oli yksi ilmestymisvuotensa isoimpia arvostelumenestyksiä ja korkealla monen varteenotettavan median vuoden levyjen listauksissa. Levy on yhä ehdottomasti yksi tämän vuosikymmenen parhaita elektronisen musiikin julkaisuja. En tiedä nousiko Jaar vähän liian isosti tämän vuosikymmenen vaihtoehtoisen elektronisen musiikin ykkösnimeksi, vai miksi hän selkeästi otti taiteellisia askelia pois parrasvaloista mielettömän debyyttinsä jälkeen? Noh, sellaisia me taiteilijat ollaan aina välillä – hyvä niin. Jaarin edellinen pitkäsoitto Sirens meni nimittäin ainakin minulta tutkan ulkopuolelle.

Minulla tulee biisistä tälläinen mielikuva: Metro Area, Madlib, Jay Dilla ja alkuajan Four Tet ovat löytäneet Jori Hulkkosen Selkäsaari Tracksin ja siitä inspiroituneena ovat tehneet mielettömän yhteisbiisin.

A.A.L. (Against All Logic) on Nicolas Jaarin projekti, joka kaiketi on pistänyt epätasaiseen tahtiin ep-levyjä ulos vuosina 2012-2017 ja nyt sitten nämä sinkut on hiljaisuudessaan julkaistu myös pitkäsoittona. Vanhalla aseveljelläni Valtsulla on tapana postailla joka perjantai Facebookiin listausta sen päivän mielenkiintoisimmista pitkäsoitoista, tämän Jaarin AAL-projektin bongasin sieltä kommenteista ja tietenkin googlettelemalla löytyi infoa myös monista johtavista musamedioista ja syystäkin.

Tämä I Never Dream -biisi kuulostaa heti ensimmäisellä kuuntelukerralta pieneltä klassikkolta, ajattomalta sellaiselta. Minulla tulee biisistä tälläinen mielikuva: Metro Area, Madlib, Jay Dilla ja alkuajan Four Tet ovat löytäneet Jori Hulkkosen Selkäsaari Tracksin ja siitä inspiroituneena ovat tehneet mielettömän yhteisbiisin.

Ihan himmeä biisi! Tervetuloa takaisin tutkaani Nicolas Jaar!

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.