Viikon biisit: Braxe & Falcon, Teenage Fanclub, Black Lizard, Toro y Moi, Aki Himanen & Aleksi Kinnunen, Musta hanhi, J. Karjalainen, Hercules & Love Affair & ANOHNI, Wet Leg, Harry Styles…

Hämmentävän paljon super ihanaa uutta musiikkia maailmassa ja sehän vain tarkoittaa sitä, että Päivän Biisit pursuilee yltäkylläisyydessään. Soittolistan kannessa tunnelmoivat ranskalaiset minilegendat Alan Braxe ja DJ Falcon, jotka julkaisivat Braxe & Falcon -nimellä kaksi timanttista raitaa. Kotimaisia ihanuuksia kuullaan muun muassa Black Lizardilta, Aki Himanen & Aleksi Kinnunen -duolta, Mustalta hanhelta ja tietty J. Karjalaiselta.

Viime viikon Top-biisit jäi valitettavasti kiireideni takia fiilistelemättä. Aloitin nimittäin ihanan uuden työn Helsingin juhlaviikoilla, Huvila-teltan tuottajana. Päivän Biisit kuitenkin rullaa sydäntä lähellä olevana harrastuksena mukana koko ajan ja vähintäänkin soittolistat päivittyvät yhä joka ikunen päivä.

Kuuntele ja seuraa Päivän Biisit -soittolistaa
Spotify
Apple Music
Tidal

Top 12 -biisit

1. Braxe & Falcon – Step By Step (feat. Panda Bear)

Henkilökohtaiselle tasolla serkusten Alan Braxe ja DJ Falcon yhteisprojekti Braxe & Falcon on parasta, mitä musamaailmassa on ehkä koko vuonna tapahtunut. Ranskan legendat muistetaan molemmat Daft Punkin Thomas Bangalterin Roulé-levymerkin artisteina, mutta yhdessä he eivät ole julkaiseet musiikkia. DJ Falcon oli myös mukana Daft Punkin Random Access Memories -albumilla tuottajana ja biisinkirjoittajana. Braxe taas on pikkaisen nimekkäämpi tuottaja, artisti ja remixaaja, joka muistetaan mm. yhdessä Bangalterin ja Benjamin Diamondin kanssa yhden hitin megayhtyeestä Stardust (muistatte Music Sounds Better With You -helmen.) Yhtäkkiä miehet pistivät Dominon alamerkin Smugglers Wayn kautta pihalle kaksi älytöntä French Touch -retrohelmeä ja ainakin meikä on täysin myyty. Tällä ihanan late nite -henkisellä Step By Step -helmellä vierailee vokaaleissa itse Animal Collectiven Panda Bear, suuri French Touch -diggari hänkin,

2. Black Lizard – 66sick

Helsinkiläinen Black Lizard on parhaina päivinään aivan maailman kovimpia psykedeelisiä indierock-yhtyeitä ja nyt se tuntuu taas löytäneensä tuon tutun magian. Nykyään brittiläiselle Fuzz Club -levy-yhtiölle, yhdessä mm. The Jesus And Mary Chainin kanssa, levyttävä bändi julkaisi eilen ensimmäisen maistiaisen tulevalta nelosalbumiltaan ja tämä on kyllä yksi kevään kovimpia kotimaisia rokkiralleja – pikkaisen Motörheadia, ripaus Mary Chainia ja paljon Black Lizardia…

3. Teenage Fanclub – I Left The Light On

Maailman paras yhtye Teenage Fanclub julkaisi iloiseksi yllätykseksemme uuden singlen ja tämähän on parasta bändiltä vuosiin. Ihanan ihanan heleä kaihoballadi mestareilta. Huh

4. Toro y Moi – Déjà Vu

Toro y Moi julkaisee uuden albuminsa Mahal loppukuusta ja hemmottelee meitä vielä yhdellä singlellä. Ihanan psykedelinen, lämmin ja vähän klassikkobiisinkin portaita rapsutteleva Déjà Vu kumartaa rahtusen Pavementin suuntaan, mutta on kyllä sellainen helmi, ettei paremmasta väliä.

5. Aki Himanen & Aleksi Kinnunen – A Thing WIth Feathers (feat. Iiro Rantala)

Upea upea kappale. Trumpetisti ja tuottaja Aki Himanen ja rumpali tuottaja Aleksi Kinnunen valmistelevat kakkosalbumiaan maineikkaalle Jazz-O-Tech-lafkalle, tulevan albumin ensimmäinen maistiainen ja nimiraita on ällistyttävän pysäyttävä, pianossa tunnelmoi Iiro Rantala. Duo Aki Himanen & Aleksi Kinnunen tuntuvat niittävän enemmän mainetta ulkomailla kuin vielä kotimaassa, ehkä elektronisen musiikin ja jazzin yhdistäminen ei ole jotenkin Suomijazzin tutuimpia teemoja tai jotain. Ylistin herrojen taannoisen Dawn Drops EP:n taivaisiin ja tulen jatkossakin hehkuttamaan, koska tälläinen soundi Suomessa on niin harvinaista. (p.s. striimipalveluissa on jostain syystä typo biisin nimessä, Thing on muuttunut muotoon Thin)

6. Musta hanhi – Haluun ostaa sul jotain

Monspille aikaisemmin levyttänyt Musta hanhi on noussut DIY-artistina yhdeksi uusista lemppareistani. Uusi ”Haluun ostaa sul jotain” on soinut korvalapuissani repeatilla, legendaarisesti: maailmanluokan indiepop-soundia!

7. Hercules & Love Affair & ANOHNI – Poisonous Storytelling

Meiltä löytyy seinältä Hercules & Love Affairin debyyttialbumin taideprintti ja päivittäin huomaan fiilistelevän tuon albumin nerokkuuta. Yksi levyn isoimmista hiteistä on Blind, jolla tietenkin ANOHNI ja Hercules & Love Affair ensimmäisiä kertoja tekivät yhteistyötä. Uusi Poisonous Storytelling ei ihan niin helpolla päästä kuin Blind, vaan on sopivasti haastavampi – ANOHNIn ääni on aina yksi maagisimmista.

8. Braxe & Falcon – Creative Source

Creative Source on Ranskan mestareiden uusista helmistä se upliftimpi filtterihouse-helmi, joka tuo kyllä kevään räntäsateeseenkin ja tulee olemaan tulevan kesän soitetuimpia kappaleita vähän joka paikassa. Daft Punkin ja Justicen ikävään enemmän kuin täydellinen helmi. Knoppitietona mainittakoon, että biisissä samplataan Creative Source -funk-yhtyettä, joka on Flying Lotusin isoäidin yhtye.

9. Harry Styles – As It Was

Jotain täydellistä maailmassa on, kun yksi maailman isoimmista poptähdistä julkaisee tyylipuhtaan indiepop-singlen ja striimaa sillä muutamassa päivässä lähemmäs 100 miljuunaa. Emme valita

10. Wet Leg – Ur Mom

Brittiläinen Wet Leg on jo ennen ihan juuri julkaistavaa debyyttialbumiaan noussut yhdeksi hehkutetuimmista indielupauksista, eikä ihme. Uudella singlellä saa hudaa entinen poikaystävä.

11. J. Karjalainen – Nuku hyvin, Angelique

J. Karjalainen julkaisi tyylikkään Soulavaris (ihana sana) pitkäsoiton syntymäpäivänään ja juhlisti synttäreitään saamalla loppuunmyydyn Helsingin Jäähallin (ei käytetä siitä sanaa Nordis, jooko) hurmokseen. Uusi levy ei Karjalaisen mittareilla ehkä klassikoksi nouse, mutta on silti täyttä laatua. Albumin helminä on aiemmin sinkkuna julkaistu Aurinko nousee ilman suo, Eddie Boyd -polaroid ja tämä todella ihana Nuku hyvin, Angelique.

12. Beach Bunny – Fire Escape

Chicagolainen Beach Bunny on juuri sen tyylinen indie-yhtye, miksi Päivän Biisit perustettiin – on nimittäin maailman siisteintä, että tälläiset 90-lukuisen freesit, omaa polkuaan kulkevat bändit ovat in ja pop!