Viikon biisit: Arcade Fire, Ethan Gruska & Bon Iver, Lone Deer Laredo, Sur-rur, ROSALÍA, PLOSIVS, Mykki Blanco & Michael Stipe…

Tämän viikon uutuuksista löytyy todella kirjava kattaus musiikkia, Päivän Biisien kannessa patsastelee vihdoin uuden singlen julkaissut Arcade Fire, kotimaisina helminä muun muassa Lone Deer Laredo, Sur-rur ja Solitille signattu Lucy Lohan.

Kuuntele ja seuraa Päivän Biisit -soittolistaa
Spotify
Apple Music
Tidal

Viikon top 10 -biisit

1. Arcade Fire – The Lightning II

Ohlalaa! Ensimmäiset maistiaiset Arcade Firen toukokuun alussa julkaistavalta uudelta albumilta We. Nigel Godrichin tuottama soundi vie bändiä mainiosti ajassa hitusen taaksepäin sinne The Suburbs -levyn aikoihin, aina on mukava kuunnella täydellistä bändisoittoa.

2. Ethan Gruska & Bon Iver – So Unimportant

Yksi alkuvuoden kauneimmista kappaleista! Artisti-tuottaja Ethan Gruska ja Bon Iver guruilevat yhdessä. Gruska tunnetaan mm. Phoebe Bridgersin tuottajana ja sooloartistina. Bon Iver ei esittelyjä enää kaipaakaan. Singlen julkaisee Sylvan Esson Psychic Hotline -labeli ja biisillä soittavat lisäksi mm. Blake Mills ja Matt Chamberlain.

3. Sur-rur – Negatiiviset uut

Kulttisuosikki Sur-rur julkaisi perjantaina mielettömän albumin Entisyydestämmekinköhän (viddy mikä nimi 😂), joka on varmasti yksi vuoden parhaita punkkilevyjä. Levy tuntuu hurmaavan tosi paljon jengiä ja sehän on parasta. Yksi albumin isoista helmistä on mainiosti rullaava Negatiiviset uut.

4. Mykki Blanko & Michael Stipe – Family Ties

Mieletön kaihopophelmi Mykki Blankolta, mukana starbailemassa itse Michael Stipe. Tuotannosta vastaa Falty DL.

5. ROSALÍA – COMBI VERSACE (feat. Tokisha)

Rolalían uuden Motomama-albumin kaikki singlet ovat olleet tietty korkealla Päivän Biiseissä. Perjantaina julkaistu ylistetty pitkäsoitto on super hieno ja sieltä soittolistalle korkeimmalle nostetaan tämä haikea helmi.

6. Lone Deer Laredo – Easy Road

Pariskunta Paola Suhosen ja Olli Happosen hieno folk-duo Lone Deer Laredo julkaisi perjantaina tyylikkään kakkosalbuminsa. Levyn on tuottanut Josh Rousen klassikot tuottanut Brad Jones Nashvillessa ja mukana on todella kovan luokan muusikoita, jonka myös kuulee. Lone Deer Laredon musiikissa sekoituu varsin uniikillakin tavalla vahva americana-osaaminen, tyylitietoinen skandinaavinen kaihoilu sekä hauraan herkkä taidepop.

7. PLOSIVS – See You Suffer

PLOSIVS on punkrockin uusi ”superbändi”, jonka muodostavat kitaristi John Reis (Drive Like Jehu, Hot Snakes, Rocket From the Crypt), Rob Crow (Pinback), Atom Willard (Against Me!, Rocket From the Crypt) ja Jordan Clark (Mrs. Magician). See You Suffer on perjantaina julkaistun debyyttialbumin kovimpia ralleja.

8. The Smile – Skrting On The Surface

Radiohead-sivuprojekti The Smilen uusin single hemmottelee varmasti monia Radiohead-diggareita, sen verran Radiohead-balladi biisi on.

9. Röyksopp – Breath (Feat. Astrid F)

Röyksoppin ihana paluu on kyllä todella tervetullutta, tässä jälleen osoitus miksi.

10. Lucy Lohan – NONCHALANT (Feat. 7ugust)

Aina maailman paras Soliti on signannut talliinsa helsinkiläisen futubedroom/hiphop-artisti Lucy Lohanin. Lucy Lohanin debyytti-ep julkaistaan myöhemmin keväällä, ep:n ensimmäinen maistiainen on varsin mainio pieni poppihelmi.

Kuuntele ja seuraa Päivän Biisit -soittolistaa
Spotify
Apple Music
Tidal