Viikon biisit: Teksti-TV 666, girlhouse, Young Guv, Oliver Slim, Omar Apollo, Melody’s Echo Chamber, AHO, Floating Points…

Maailmanmenoon parasta lääkettä on musiikki, itseäni parhaiten auttaa uunituore musa ja sitähän maailma on pullollaa. Päivän Biisien kannessa Teksti-TV 666.

Kuuntele ja seuraa Päivän Biisit -soittolistaa
Spotify
Apple Music
Tidal

Top 10 Biisit

1. Teksti-TV 666 – Kapteeni

Suomen kovin kitararokkibändi Teksti-TV 666 julkaisi perjantaina uuden singlen ja kun Tekstarit uutta julkaisevat, niin silloin diggaillaan!

2. girlhouse – paul bart mall cop

Portlandilaisen Lauren Luizin luotsaama girlhouse onnistuu nerokkaasti siinä, mistä koko Päivän Biisit sai alkunsa; elämme ystävät aikaa, jolloin 90-luvun alkupuolen huoleton indienerokkuus on saumattomasti liimautunut 2020-luvun rihmastoon ja ympärillämme on todella paljon ajattoman nerokkaita indieartisteja, jotka onneksi löytävät myös kuulijansa.

3. Young Guv – Couldn’t Leave U If I Tried

90-luvusta puheen ollen… Fucked Up -yhteyksistään tunnettu Young Guv julkaisi odotetun uuden albumin GUV III perjantaina. Sen kaikki sinkut ovat olleet vakiokamaa Päivän Biiseissä, Young Guv on vuonna 2020 sellaista poweepop-neroutta, ettei auta kuin hymyillä ja juhlia!

4. Melody’s Echo Chamber – Personal Message

Toinen maistiainen ranskalaisen popneron tulevalta albumilta, Dungenin tyyppejä menossa vahvasti mukana.

5. AHO – Orlando Maze Scene

PME:lle levyttävä AHO, eli Siinai-yhtyeestäkin tunnettu Matti Ahopelto, tekee todella kaunista musiikkia, siis todella kaunista. Tämän äärelle kannattaa pysähtyä pitkäksi aikaa.

6. Floating Points – Vocoder

Ehkäpä ns. klubimaisin biisi, mitä Floating Points on tehnyt vuosiin. Silkkaa neroutta.

7. Oliver Slim – Romance With Memory

Oliver Slim on se The xx -yhtyeen kolmas jäsen, joka ei aikaisemmin vielä Romyn ja Jamie xx:n tavoin ole tehnyt menestyksekästä soolouraa. Romance With Memory on mainio popsingle, joka selkeästi kumartaa Beckin Midnite Vulture -aikakaudelle, tuottajana Jamie xx.

8. Omar Apollo – Killing Me

Kutusoulin mestari Omar Apollo hemmottelee meitä tulevan IVORY-levyn singlellä.

9. Andreas Mattsson – Om medelklass & makt

Popsicle oli yksi Ruotsin 90-luvun parhaita indie-yhtyeitä. Popsiclen Andreas Mattssonin uusi soolosingle hemmottelee meitä kulttibändin faneja.

10. Babel – Eden

Babel julkaisi debyyttialbuminsa Yoga Horror jo yli viikko sitten ja viime viikolla sitä fiilisteltiin myös Päivän Biiseissä. Levyn fiilistely on jatkunut sen verran kovana, että tällä viikolla nostetaan re-entrynä top-listalle vielä yksi albumiraita, Eden, jonka Spotify nosti korkealle kovalla Fresh Finds -jenkkilistallaan.

Kuuntele ja seuraa Päivän Biisit -soittolistaa
Spotify
Apple Music
Tidal