Joakim Daal, Ruusut, Cat Power, Astrid Swan, PinkPantheress, Big Thief, Bonobo, Kuuhullu, James Blake, viikon parhaat levyt ja paljon muuta

Erityisen ihana fiilistelyviikko julikaisurintamalla – paljon tunnelmointia ja isoja albumeita uusilta ja vanhoilta tuttavuuksilta. Soittolistan kannessa All That Plazzin oma debyyttiartisti Joakim Daal.

Päivän Biisit Spotifyssä
Päivän Biisit Apple Musicissa

Viikon parhaat biisit Top 10

1. Joakim Daal – Shelter
Tästä biisistä olen isosti fiiliksissä. Joakim Daal lähetti minulle viime vuoden marraskuussa ihanan demon, hitusen raakilemaisen, mutta ihanan. Pallottelimme biisiä sähköpostin välityksellä rauhassa ja Joakim ystävineen hioi kappaleesta timantin. Biisissä on ripaukset jazzia, folkia ja indiefiilistelyä – se on samalla ajaton ja silti täysin ajassa. Daalin ääni on klassisen pehmeä kuten José Gonzálezilla ja musiikillinen nerokkuus ammentuu jostain samoista lähteistä kuin Bon Iverillä

2. Ruusut – ❤ ❤
Todella timanttinen uusi Ruusut-single. Ruusut suorittaa todella kovalla tasolla, joka kerta se tuntuu omalla maailmanluokan elektronisella indie-iskelmällään nostavan rimaa aina vaan korkeammalle ja korkeammalle. Todella tyylikäs biisi, jälleen.

3. PinkPantheress – I must apologise
Brittiläinen mysteeriartisti PinkPantheress on yksi siisteimpiä hittiartisteja pitkään aikaan. 90-lukuisen klubimusiikin suuntaan mainiosti nyökkäävä lontoolaisartisti striimaa biiseillään kymmeniä miljoonia ja on signattu nyt jo isolle Parlophonelle. Onneksi major-levy-yhtiölle meno ei ole muuttanut meininkiä, siitä osoituksena tämä alle pari minuuttinen uusi single, joka samplaa Crystal Watersin 90-luvun house-klassikkoa Gypsy Woman.

4. Big Thief – Change
Maailman ihanin indie-yhtye Big Thief hemmotelee meitä jälleen uudella luomubiisillä. Change on kaikessa rauhallisuudessaan täydellinen tunnelmahelmi.

5. Cat Power – Bad Religion
Cat Power ilmoitti julkaisevansa tammikuussa uuden cover-albumin, josta laittoi maistiaisiksi pari isoa helmeä. Näistä kahdesta tämä Frank Ocean -coveri on ykkösellä todellinen klassikko! Vitsikästä muuten sinänsä, että Depeche Moden Dave Gahan julkaisi yhdessä Soulsaversin kanssa tällä viikolla Cat Power -coverin (löytyy soittolistalta).

6. Bonobo – Rosewood
Lisää laadukasta elektronista musiikkia, joka ammentaa 90-lukuisesta house-tyylittelystä. Mega-artisti Bonobo tunnetaan sliipatusta, mutta silti syvällisestä musiikistaan. Rosewood on ensimmäinen single tammikuussa julkaistavalta uudelta levyltä ja mieletön onkin.

7. Astrid Swan – Joking After The Apocalypse
Astrid Swan on Päivän Biisien vakiovieras, onhan hän yksi maamme parhaista laulaja-lauluntekijöistä. Perjantaina julkaistu D/Other-albumi on jälleen koskettava, lohdullinen ja taiteellinen mestariteos.

8. Один в оленьем паркеЯ не дома
Mielettömän hieno venäläinen indiehelmi. Один в оленьем парке eli Alone In Deer Park on Cosmic Letdown -yhtyeen Artemin todella mielenkiintoinen sooloprojekti. Tämän biisin lempeää maailmanluokan kraut-jumitusta kelpaa fiilistellä repeatilla!


9. James Blake – Coming Back (feat. SZA)
Elektronisen fiilistelyn mestari James Blake julkaisi perjantaina uuden albumin Friends That Break Your Heart. Levyn sinkut ovat tasaisesti nousseet Päivän Biiseihin, tällä viikolla nostona tämä ihanasti Cat Powerilta kuulostava Coming Back, jolla vierailee superstara SZA.

10. Kuuhullu – Ollaan täällä yksin
Bad Sauna -yhtyeen kitaristi-laulaja Felix Lybeck on ehdottomasti yksi maamme indiekentän uusista neroista. Kuuhullu on Felixin mieletön folk-sooloprojekti.

Viikon parhaat levyt

Soittolista

Päivän Biisit Spotifyssä
Päivän Biisit Apple Musicissa

Joakim Daal – Shelter
Ruusut – ❤ ❤
PinkPantheress – I must apologise
Big Thief – Change
Cat Power – Bad Religion
Bonobo – Rosewood
Astrid Swan – Joking After the Apocalypse
Один в оленьем парке – Я не дома
James Blake, SZA – Coming Back (feat. SZA)
Kuuhullu – Ollaan täällä yksin
Efterklang – Alien Arms
Spacey Jane – Lunchtime
Shannon Lay – Rare to Wake
BADBADNOTGOOD, Arthur Verocai – Love Proceeding
Anaïs Mitchell – Grace Cathedral Hill
Bon Iver – Beth/Rest – AIR Studios – 4AD/Jagjaguwar Session
Sally Shapiro – Forget About You
Jarvis Cocker, Laetitia Sadier – Paroles Paroles
Tuomo – Never saw it coming
Nas – Big Nas (Original Song from MasterClass)
Bondo – Fishie
Arca, Sia – Born Yesterday
Robert Plant, Alison Krauss – High and Lonesome
Jeff Tweedy – C’mon America
Lily Konigsberg – Proud Home
Samaria – Stuck
Fjord Mustang – Five Years
Lala Lala – Utopia Planet
Jim-E Stack – 2nd Round
George Clanton, Negative Gemini – Fucking Up My Life
W. H. Lung – Gd Tym
Jimi Python, Iida Sarpaniemi – Girly
Midnight Ambulance – Rust
Mikey Barla V – Bunker
Dave Gahan, Soulsavers – Metal Heart
Scoobert Doobert – Heffalumps and Woozles
Bon Iver – Babys – AIR Studios – 4AD/Jagjaguwar Session
Cat Power – A Pair Of Brown Eyes
Shelf Lives – Shelf Life
Davis John Patton – The Oceans
Magdalena Bay – Hysterical Us
Big Dope P, Ana Khan – Pandora
url – poor sport
HOAX – goldeneyes
Pancake Turtle – That Sunny Day at the Cottage
Mewn – Dull Paradise
Scasca – Migrations
Tame Impala, Lil Yachty – Breathe Deeper – Lil Yachty Remix
Jazztronik – Don’t miss that train
Kelis – Midnight Snacks
Gentle Party – Unsafe
Tears For Fears – The Tipping Point
Sham Family – This Blue Mob
Soft Cell – Bruises On My Illusions
Hand Habits – Clean Air
illuminati hotties – Pool Hopping
Martha Skye Murphy – Stuck
Tirzah – Tectonic
cktrl, Mereba – zero (ft. Mereba)
Livingmore – Mysterious Love
Vesala – Pahanilmanlinnut
Wet Leg – Wet Dream
IAN SWEET – fckthat John Mellencamp, Bruce Springsteen – Wasted Days (feat. Bruce Springsteen) Marko Nyberg – Drift Hulda Huima – Kärpänen Mitski – Working for the Knife Maxo – 800 Years (Maxo) Porches – Back3School Wiki, Earl Sweatshirt – All I Need Phoebe Bridgers – That Funny Feeling Years & Years – Crave Pambikallio – Antaa tulla vaan Empath – Born 100 Times Loose Buttons – First To Know, Last To Understand The Rolling Stones – Troubles A’ Comin Paula Jivén – What Are You Hungry For? Tori Amos – Speaking With Trees Pepe Deluxe – General Deluxé (album Version) Pink Milk – Everything Must Die Remi Wolf – Anthony Kiedis IDLES – The Beachland Ballroom Tirzah – Hips girlhouse – boundary issues Skraidu – Olo illuminati hotties – Kickflip Courtney Barnett – Write a List of Things to Look Forward To Elujay, serpentwithfeet – Luvaroq Robert John David – Gamla goa lagom Sweet and Lonely – Feel Good Shuta Yasukochi – Dawn Janelle Monáe, Prof. Kimberlé Crenshaw, Beyoncé, Alicia Keys, Chloe x Halle, Tierra Whack, Isis V., Zoë Kravitz, Brittany Howard, Asiahn, MJ Rodriguez, Jovian Zayne, Angela Rye, Nikole Hannah-Jones, Brittany Packnett-Cunningham, Alicia Garza – Say Her Name (Hell You Talmbout) Gina Birch – Feminist Song Kali Uchis, SZA – fue mejor (feat. SZA) Lucille Two – I’ve Been Waiting Far West – a to z Bitten By – Animal Jonas Lundvall, Ken Stringfellow – The Light Nature TV – Summer Nights JON VINYL – All Bad Abby Sage – When I Leave Pessa – pysyn tääl Carnation Blue – Up On The Roof Diamondtown – Everyday is Monday Palo Sopraño, Fisherman Jo – Hillside M75! – Kylpyamme ja kaikulaite Overmono – Bby LÓN – Earthquake Irreversible Entanglements – Lágrimas Del Mar Luka James – Hazy Dreams Kareem Ali – Black Futures GRAACE – Sentimental ÜUCE, Arttu Silvast – sea / boat / water Posh Chocolates – Sweeter Stuff Arliston – Centre Jenny Kern – Alone Elephant Castle – Rocket To The Moon Gold Dust – Run Into Clouds Soccer Mommy, Kero Kero Bonito – rom com 2021 Sorry Gilberto – Black Leather Jacket Kean Kavanagh – Summer Nights Nilüfer Yanya – Thanks 4 Nothing Furrows – Wasteland Foxx Bodies – Runaway Connan Mockasin – Flipping Poles Bartees Strange, Armand Hammer – Free Kelly Rowland (feat. Armand Hammer) Olavi Uusivirta – Kun hiljaisuus oli kultaa HYVÄRI – Mattolaituri Einari Stylman – OK Helado Negro – La Naranja illuminati hotties – The Sway Wet – Far Cry Elton John, Stevie Wonder – Finish Line Ellinoora – Gröna Lund Christine and the Queens – Freedom Color Dolor – Underwater Miso Extra – 1013 Macie Stewart – Garter Snake Kettu Kasetti – Ei oo kiire Damon Albarn – Royal Morning Blue – Edit Andy Shauf – Jaywalker Kadhja Bonet – For You The Usual Boys – First Date BLACKSTARKIDS – ALL COPS ARE BASTARDS
Sufjan Stevens, Angelo De Augustine – It’s Your Own Body And Mind
Nelli Milan, F – Massii
Arppa – Leikkiä sanoilla
Noah Yorke – Trying Too Hard (Lullaby)
Dodo, Varga Zsuzsa – New Horizon
Michael Stipe – Sunday Morning
alt-J – U&ME
Jukka Rintamäki – Deep Blue Green
Sin Cos Tan – Unconditional
Christine and the Queens – Comme l’oiseau
Luna Oku – Love
Bartees Strange – Weights
adan diaz – legroom
Parquet Courts – Black Widow Spider
Rancid Eddie – Dry
Julie Doiron – You Gave Me the Key
Lone – Realise
Macie Stewart – Where We Live
Portico Quartet – Monument
Larkins – Digital Love
Pegasus Warning, Solomon Dorsey – Alllove
Slow Down, Molasses – I Need the Darkness
Disclosure – Observer Effect
Elijah Thrill – Attention
AVIV – love of your life
Jori Hulkkonen – Songs Birds Refuse To Sing
Thurman – Keep Frozen
Girlhood – 4AM
Candy Darling – Couldn’t You Ask Me?
King Princess – There She Goes Again
Best Move – I’m Trying to Suppress Your Love
Ekki Hugsa – Amsterdam
Goat – Miracle
Rosita Luu – Loistava tulevaisuus
Nebno – Waving
Jay-Jay Johanson, Sadie Percell – I Don’t Like You
Brother Alfred – Rainy Days
Custie – Jamie Ashland
I Don’t Speak French – Skate In Barcelona
Lola Scott, Evan Klar, Abby Bella May – jogging shoes (the rerun)
Pop. 1280 – Mission Creep
Boys Noize, ABRA – Affection
Vitesse X – Potential Energy
Zoe Brush – Water’s Edge
Abel. – Hotter Than a Bullet
Louie Blue – Pine Trees
Kid Travis – Birds
Japanese Breakfast – Better the Mask
Destroy Boys – Escape
Boy Scouts – A Lot to Ask
FUR – Anybody Else But Me
Snail Mail – Valentine
Dijon – Many Times
The War On Drugs, Lucius – I Don’t Live Here Anymore (feat. Lucius)
Efterklang – Hold Me Close When You Can
J. A. Mäki – SYYS