The Holy – Twilight of the Idiots

The Holy on yksi viime vuosien parhaita kitaravetoiseen indierockiin vaakkumattomasti luottavista kotimaisista yhtyeistä. Bändi tuntuu olleen jo uransa alusta asti valmis valtaamaan stadionit eteerisen isolla soundillaan Coldplayn, Mewin ja Arcade Firen tyylisten yhtyeiden viitoittamalla tiellä. Engalnninkieliseksi kitararockyhtyeeksi The Holy on niittänyt historiallisen paljon mainetta myös Suomen rajojen ulkopuolella ja tullee niittämään vielä paljon lisää.

Twilight of the Idiots on ensimmäinen maistiainen yhtyeen 17. huhtikuuta julkaitavalta kakkosalbumilta Mono Freedom, tai oikeastaan The Holy julkaisi albumista samanaikaisesti kaksi maistiaista tuplasinkun muodossa, toinen maistiainen on nimeltään No Trial in the Dark. Vuonna 2018 julkaistu debyyttialbumi Daughter ei päästänyt kuulijoitaan helpolla, se oli aikamoisen uljas möhkäle, joka saattoi ajoittain olla vähän liian raskaskin. Kakkoslevyn ensimmäisellä singlellään yhtye lupailee hieman helpompaa tulevaisuutta, Twilight of the Idiots on kaikesta majesteettisuudestaan ja ankstisuudestaan huolimatta ihanasti kepeämpi ja helpommin lähestyttävä poppihelmi kuin yksikään debyyttialbumin kappaleista. The Holy kuulostaa kappaleellaan yhä siltä, että haluaa valloittaa seuraavaksi stadionit, samalla se ihan hitusen liikaa saattaa sortua täydellisyyden tavoitteluun ja pitää kiinni maneereistaan – pieni rosoisuus täydellisyyden keskelle voisi tehdä kultakimpaleesta täydellisen timantin.

Kuuntele Apple Musicissa.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.