Gil Scott-Heron: I’m New Here (Reimagining by Makaya McCraven)

Helmikuun ensimmäisen perjantain ehdottomasti mielenkiintoisin julkaisu on chicagolaisen jazz-artistin Makaya McCravenin loihtima näkemys mestari Gil Scott-Heronin viimeiseksi jääneestä albumista I’m New Here.

XL Records juhlistaa I’m New Here -levyn 10-vuotista taivalta tyylilleen uskollisen nerokkaasti. Pari viikkoa sitten Ääniwallissa keikalla käynyt McCraven on yksi mielenkiintoisimmista tuoreista jazz-visionääreistä ja sen kuulee jokainen tällä uskomattoman lämpimällä ja vangitsevalla näkemyksellä Scott-Heronin viimeisestä sieluntuotteesta. Scott-Heron myhäilee varmasti hyväksyvästi tälle näkemykselle usvan takaa.

I’m New Here oli vuonna 2011 kuolleen poliittisen musiikin, soulin, runouden ja jazzin legendan viimeinen testamentti, vähän samaan tyyliin kuin Johnny Cashin American Recordings -albumit. Scott-Heron ehti vielä viimeisinä elinkuukausinasn kuulla Jamie xx:n version levystä

Päivän Biisinä tältä uudelleen visioidusta mestsriteoksesta kuullaan sen nimiraita, levy on toki parhaimmillaan albumimuodossa.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.