Ocelot: Kukkapelto

2020: The Year Suomi-Indie Broke? Suomalaisen vaihtoehtomusiikin arvostus on tunnetusti aina on meillä aina ollut hämmentävän pientä. Syitä voi hakea musiikkiteollisuuden omasta kuppikuntaisuudesta, median hampaattomuudesta, perisuomalaisesta alemmuudentunteesta ja häpeästä sekä maamme pieneydestä. Ylipäätänsä arvostus ja kunnioitus ns. vaihtoehtomusiikkiin pitäisi saada nousuun laajemmin; tukea pitäisi jakaa tasaisemmin (Muusikkojen liitto, Teosto, Music Finland 👉🏽 peili käteen), ja toki taiteen arvostus ja ylipäätänsä esille saaminen pitäisi saada nousuun.

Merkkejä on ilmassa: Maailmalla vaihtoehtoinen musiikki on laajalla rintamalla suuressa arvossa, uusia artisteja nousee kuin sieniä sateella ja vanhojakin arvostetaan enemmän kuin koskaan. Suomessakin tämän huomaa esimerkiksi Flow Festivalin ja Sidewaysin kaltaisten ennakkoluulottomien tapahtumien menestymisellä, muttei juuri musiikkimediassa tai radioissa, saati televisiossa. Maustetytöt, Litku Klemetti, Jukka Nousiainen ja muun muassa monet vaihtoehtoisemmat rap-artistit ovat onneksi viime vuosina nousseet ryhdillä esiin, 22-Pistepirkkojen P-K Keränen pyydettiin säveltämään musiikki tanskalais-norjalaiseen televisiosarjaan… arvostus nousee, tietoisuus laajenee, arvostus luo lisää neroutta ja materiaali laajenee. Nyt vaan rinta rottingille ja yhdessä fiilistelemään suomalaista vaihtoehtomusiikkia, jonka laatua ei mitata striimimäärissä, listasijoituksissa tai tunnettuudessa, vaan sydämellä ja ihokarvamittarilla.

Eilen Joose Keskitalo julkaisi täydellisen singlen, joka pesi laadullaan melkein kaiken muun maailmassa julkaistun, tänään ylistyksen kohteena on, niin ikään eilen julkaistu, Ocelot-yhtyeen täyden kympin single Kukkapelto, joka voisi hyvinkin olla globaali indiehitti.

Kukkapellolla Ocelot on aiempaa itsevarmempi, popimpi ja valloittavampi, musiikki on yhä omaperäisen outoa, mutta outoudesta otteen on ottanut nerous. Ocelotin primus motor Emilia Pennanen on saanut taustalleen yhtyeen uusiksi jäseniksi Victor von Hellensin ja Rasmus Pietilän ja soundimaailma tulevalle debyyttialbumille tuntuu loksahtaneen paikoilleen.

Silmät ja korvat auki, kaikki joukolla suomalaista indiemusiikkia ylpeänä fiilistelemään!


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.