Sturgill Simpson: Make Art Not Friends

Grammy-palkittu outlaw-countryn jeesus Sturgill Simpson julkaisi viime perjantaina yhden koko vuoden mielenkiintoisimmista rokkilevyistä. Simpsonin neljäs albumi Sound & Fury on kaikkea muuta kuin perinteistä countryä, se on enemmänkin eeppinen, hieman apokalyptinen, tajuntaa ja rock & rollin käsitettä uusiin ulottuvuuksiin venyttävä järkälemäinen bluesrock-levy täynnä marsiin matkaavan madmax-henkisen ja pilveä muroihin laittavan boogiejunan varmuutta.

Mieleen tulevat ZZ-Topin ja Black Keysin boogiet ja Flaming Lipsin sekä My Morning Jacketin areenoille sopivat psykedelialla maustetut mestariteoksiet, mutta mukana on myös paljon kraut-jumitusta, syntikoita, avaruusajan jammailua ja tietenkin hitusen country-vibaa. Simpson bändeineen projisoi studiossa samuraileffoja seinille, pisti analogiset nauhurit nauhoittamaan ja aloitti vuoden kovimmat rokkijamit.

Sturgill Simpson ei bändeineen lepää laakereillaan vaan keskittyy eteenpäin menemiseen, tästä kannattaa kaikkien ottaa mallia. Älä keskity miellyttämään, äläkä arvota taidettasi striimilukemien tai sosiaalisen median tykkäysten kautta – vaan ota ohjat käsiisi ja anna mennä!

Jos lisää vakuutusta kaipaatte, niin tämä albumin viiden tähden arvio Guardianissa kannattaa lukea.

Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.