Brittany Howard: Georgia

Alabama Shakesin laulaja, Grammy-palkittu Brittany Howard julkaisi eilen odotetun ensimmäisen sooloalbuminsa Jaime, joka on juuri niin pysäyttävä mestariteos kuin taisimme kaikki odottaakin.

Jaime on vahva, vakuuttava, sielukas, lämmin, ajoittain häiriintynytkin, lempeä, surullinen ja haavoja avaava albumi, jonka ääreen on hyvä pysähtyä. Jaimen äärellä tovin aikaa vietettyään huomaa tekevänsä tuttavuutta jonkin suuren kanssa, albumin jonka pariin tietää palaavansa vielä lukuisia kertoja uudestaan.

Päivän Biisinä kuultava Georgia on yksi albumin monista helmistä ja erinomainen esimerkki Howardin monialaisesta neroudesta; lämpimän orgaaninen ja herkän sielukas soul-kappale, joka ylpeästi maustuu gospelilla, rosoisella bluesrockilla ja indiellä. Georgia on myös albumin kolmas Päivän Biisi.

Pitchfork avasi levyn dna:n todella hienosti Best New Music –arviossaan, joka kannattaa syvempään luotsaamiseen myös lukea.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.