Belle and Sebastian: Sister Buddha

Yksi aikamme suurimmista indiepop-kulttiyhtyeistä, skotlantilainen Belle and Sebastian, hemmottelee meitä uudella Sister Buddha -kappaleella. Sister Buddha on ensimmäinen maistiainen syyskuussa julkaistavan Days of the Bagnold Summer -elokuvan soundtrackiltä, johon Belle and Sebastian on tehnyt kaiken musiikin, soundtrackiltä löytyy uusien kappaleiden lisäksi myös muutama uudelleen soitettu vanha helmi.

Sister Buddha on soundillisesti rehellisen bändivetoinen ja mukavan orgaaninen bändin viime vuosien ehkä vähän hiotumman soundin vastapainoksi. Biisi on taattua Belle and Sebastiania, hitusen 70- ja 80-luvun taitteen powerpop-neroilta (Joe Jackson, Elvis Costello, Paul Collins..) ja ehkä vähän vahingossakin Broder Danielilta kaihokitarointia lainaillen.

Days of the Bagnold Summer on brittiläisen koomikko/näyttelijä Simon Birdin esikoisohjaus, suurena Belle and Sebastian -fanina hän vakuutti Stuart Murdochin loihtimaan bändeinensä soundtrackin elokuvaan, joka Belle and Sebastianin mukana olon myötä saa varmasti paljon katsojia.

Belle & Sebastian kuratoi muuten elokuussa kolmipäiväisen The Boaty Weekenderin, risteilyn Barcelonasta Sardiniaan, jossa mainioiden kuraattoreiden lisäksi esiintyvät mm. Teenage Fanclub, Yo La Tengo, Mogwai, The Vaselines, Camera Obscura, Buzzcocks ja Nilüfer Yanya.


Kuuntele ja seuraa päivittäin rakkaudella päivitettävää Päivän Biisit -soittolistaa Spotifyssä ja Apple Musicissa.