Jeff Tweedy: I Know What It’s Like

Koko maailman toivoisi tietävän, että Wilco on parhaimmillaan maailman paras yhtye, 90-luvun puolivälistä asti se kasvoi ja kasvoi täyteen kukkaansa vuosituhannen ensimmäisellä vuosikymmenellä, historia tulee osoittamaan Wilcon 00-levyjen tärkeyden ja nerokkuuden.

Wilcon pääjehun Jeff Tweedyn viikko sitten julkaistu ensimmäinen varsinainen soololevy WARM muistuttaa miehen neroudesta ja saattaa hyvinkin olla yksi koko vuoden 2018 hienoimmista levyistä.

WARM on riisutun rehellinen, akustisen kaunis, melankolinen, haavoittunut, elämän koulima, toivoa antava ja vaihtoehtoisesti countrahtava albumi, se on kuin kuuntelisi takkatulen äärellä vanhan rakkaan ystävänsä avautumista elämästä.

Päivän biisinä kuultava I Know What It’s Like tarjoilee empatiaa ja ymmärrystä, silloin kun aurinkoinen päivä muuttuu sateiseksi tai kaikki pitää aloittaa uudelleen alusta.

Maailmalla levyä on ehditty vertailemaan jo Neil Youngin suurimpiin klassikoihin, ainakin samoilla vesillä purjehditaan, mutta aika näyttää nouseeko tämä aivan niin suureksi helmeksi.

Tweedy julkaisi samanaikaisesti myö elämäkerran, jossa hän avautuu mm. huumeriippuvuudestaan. Sama rehellisyys ja avautuminen paistaa sielukkaasti myös levyllä.